5 / 7

TEL profiturile exceptionale nu mai influenteaza cotatia

Transelectrica, la fel ca si Petrom si BRD, a crescut foarte mult in asteptarea rezultatelor, in schimb, aceastea au fost sub asteptari, si dupa data afisarii au inceput sa scada, explica analistul de la Prime Transaction.

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a avut in primul semestru al anului un profit net de 115,5 milioane lei (31,48 milioane euro), dublu fata de cel din aceeasi perioada din 2007, pe fondul cresterii afacerilor cu 29,5%.

Investitorii nu au fost totusi multumiti de aceste rezultate, atat miercuri, cat si in sedinta de ieri titlurile depreciindu-se cu peste 4%. Actiunile au pierdut in aceasta saptamana aproximativ 7,2%.

“Se poate observa totusi ca profiturile exceptionale, indiferent de numele emitentului, incep sa nu prea mai influenteze cotatia la bursa. Ca si exemplu putem lua Transelectrica, care desi a anuntat situatii financiare exceptionale, cu o dublare a profitului si o crestere a rentabilitatii, nu a impulsionat investitorii sa intre la cumparare si sa sustina cotatia”, crede Marcel Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri