1 / 5

Procedura de fixing a urcat SNP si ATB

Dupa ce pe parcursul sedintei majoritatea emitentilor au inregistrat deprecieri, la final, in urma introducerii algoritmului de fixing al pretului, s-au inregistrat cresteri importante, mai ales pentru Petrom si Antibiotice (10% respectiv 6,56%).

Parerile specialistilor sunt impartite. Astfel, Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest, considera masura de bun augur pentru piata. “Faptul ca la 16.15 era ultima tranzactie (nu un cumul de tranzactii) putea favoriza o manipulare. La fixing, in aceste 15 minute oricine poate introduce ordine, iar pretul este unul vizibil. Este o masura ce se practica in toata lumea si inlatura orice suspiciuni”, a declarat acesta pentru Wall-Street.

In schimb, Adrian Ceuca, director adjunct la SSIF Broker Cluj, considera ca aceste fluctuatii nu sunt bune pentru piata romaneasca de capital. “De exemplu, Petrom, dupa ce a stat la -3, -4 toata sedinta, pe final a urcat la 10 procente. Este o volatilitate mare, care arata ca avem o bursa fara adancime”, a explicat Ceuca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri