1 / 4

Volumele de tranzactionare in august 2008 s-au redus considerabil

Acest lucru s-a putut observa cel mai bine in volumele tranzactionate in luna august a acestui an, care au fost mult mai scazute decat cele din perioada similara din 2007.

Goldring si Ventrust Investement, doua societati de servicii de investitii financiare din Targu-Mures, au inregistrat de la inceputul anului reduceri ale volumelor tranzactionate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, conform datelor BVB.

In luna august, SSIF Goldring a inregistrat tranzactii totale de 0,35 milioane de lei, plasandu-se pe locul 67 din cele 76 de case de brokeraj prezente pe bursa, in timp ce anul trecut, in aceeasi perioada, a efectuat tranzactii de 1,92 milioane de lei.

Ventrust Investment, unitatea de brokeraj a companiei Ventrust, a efectuat tranzactii totale de 0,72 milioane de lei in ultima luna, cu 95% mai putin decat plasamentele din august 2007, de 14,93 milioane de lei.

Rulajul mediu zilnic in primele sapte luni a Goldring a fost de circa 1,93 milioane de lei, iar pentru Ventrust valoarea medie a fost de 2,15 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de catre societati.

Ventrust Investment avea la inceputul lunii august un numar total de investitori activi in ultimul an de 431, din care 397 erau persoane fizice si 34 persoane juridice, cel mai mare portofoliu detinut de catre un client fiind de 1,5 milioane de lei.

SSIF Goldring detine un numar de clienti de circa 25.000 din cadrul Planului de Privatizare in Masa. Dintre cei 555 de clienti permanenti, 487 sunt investitori permanenti, iar 68 persoane juridice. Cel mai mare portofoliul pe care un client il detine in cadrul societatii este de 253.350 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri