4 / 5

Statul ar trebui sa sprijine mai mult piata de capital

“Experienta in lucrul cu statul ne-a invatat ca drumul de la momentul in care statul anunta listarea unei companii pana la finaliarea procesului este foarte lung”, a spus Farmache.

Companiile din Ministerul Transporturilor si-au anuntat listarea, dar presedintele BVB crede ca sunt foarte putine sanse ca procesul sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. “In cel mai optimist scenariu, la inceputul anului anului viitor”, afirma Farmache. Acesta a mai spus ca numai o decizie politica de oprire a listarii ar putea sa impiedice acest proces, chiar daca se anunta indelungat.

Dan Paul, vicepresedintele BVB si presedintele Asociatiei Brokerilor (foto), sustine ca in ultimii 5 ani lucrul cu statul s-a imbunatatit semnificativ. De exempul, programul “O piata puternica” s-a concretizat prin listarea Transgaz si Transelectrica si urmeaza si alti viitori emitenti.

“Statul ar putea sa faca mai multe pentru piata de capital, sa reduca taxele sau sa oblige fondurile de pensii sa investeasca in piata romaneasca. Speram ca viitorul guvern, oricare va fi acesta, sa inteleaga ca daca ajuta piata de capital, ajutat statul si economia tarii”, a mai spus Paul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri