2 / 4

Panica se mentine, iar vanzarile domina ordinele din piata

Ingrijorarile cu privire la instabilitatea sistemului financiar si la posibilitatea aparitiei altor falimente importante determina vanzarea, chiar si pe pierderi, a investitorilor.

“In sedinta de ieri a continuat trendul puternic descendent pe care il avem de luni, in mare parte explicatia este aceeasi, din cauza crizei care s-a propagat in toate sistemele financiare ale lumii si implicit la noi. Desi astazi bursele asiatice au mai recuperat din pierderi, si cele europene au fost pe cresteri, noi nu am urmat acest curs”, a explicat Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

La inchiderea pietei de la Bucuresti majoritatea burselor europene erau in crestere usoara, cu pana la 1%, cu exceptia Bursei din Austria care pierdea aproximativ un procent.
Actiunile BRD au incheiat sedinta in scadere cu peste 5%, dupa ce la deschidere cotatia s-a prabusit cu 9,52%, insumand tranzactii de 4 milioane lei.

“Au fost vanzari puternice in sedinta de ieri pe majoritatea emitentilor si acest lucru a dus cotatiile la niveluri foarte mari din punct de vedere al negativitatii. Cea mai mare parte a tranzactiilor s-a facut pe blue-chips-uri, in timp ce BRD si-a continaut scaderea pe un volum foarte mare”, a mai spus Barbulescu.

Chiar la inchiderea sedintei, actiunile SIF Oltenia s-au prabusit cu 9,93%, fiind cotate la 1,27 lei. Regresul a venit pe cel mai mare rulaj din piata, de 6,8 milioane lei.

Titlurile SIF Moldova a coborat cu 8,46%, pana la 1,19 lei, in vreme ce actiunile SIF Muntenia au scazut cu 5,75%. Tranzactiile cu actiuni Petrom au insumat 4,2 milioane lei, iar titlurile s-au ieftinit cu 4,12%, la cotatia de 0,349 lei.

Actiunile SIF3 s-au ieftinit cu 5,97%, pe o lichiditate de 3,89 milioane lei, in timp ce titlurile Transelectrica s-au ieftinit cu 5,56%. Cotatia titlurilor Erste Bank a urcat cu 1%, la 131,30 lei, pe un rulaj de 786.014 lei.

La finalul sedintei, schimburile cu obligatiuni totalizau 1,79 milioane euro. Astfel, obligatiunile emise de consiliul judetean Hunedoara (HUE26) au avut un rulaj de 4,86 milioane lei, dupa ce au fost transferate cinci pachete importante de actiuni, la pretul de 100,50 lei/titlu.

De asemenea, obligatiunile emise de primaria municipiului Timisoara (TIM26) au avut o lichiditate de 1,47 milioane lei, dupa schimbul unui pachet de 14.550 de bonduri, la cotatia de 100 lei/obligatiune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri