1 / 6

Evolutia BVB de ieri a fost fireasca, dupa vestile bune primite din SUA

Prima sedinta BVB a acestei saptamani a adus cresteri usoare, pe fondul unei lichiditati in scadere, dar vizibil mai mari fata de lunile precedente.

Indicele BET a crescut cu 2,01%, pana la 4.761,66 puncte, in timp ce BET-C a urcat cu 1,92%, pana la 3.600,66 puncte. Indicele BET-FI a castigat 2,17%, ajungand la 28.700,05 puncte. Lichiditatea pietei a fost de 10,4 milioane de euro.

“Nu ma mai astept la volatilitatea excesiva pe care am avut-o saptamana trecuta. Astfel de sedinte se intampla o data la 10 ani”, a declarat, pentru Wall-Street, Adi Lupsan, director general adjunct la Intercapital Invest (foto).

Iulian Panait, presedintele KTD, a explicat ca evolutia din sedinta de ieri a bursei a fost normala, el asteptandu-se chiar la corectii.

“Reactia la planul de salvare anuntat de SUA a fost foarte buna, este practic suma reactiilor tuturor celor care analizeaza. Investitorii importanti au reactionat bine”, a mai spus Panait.

Indicele BET-XT a urcat ieri cu 2,08%, pana la 501,56 puncte, iar indicele BET-NG a crescut cu 0,29%, pana la la 683,83 puncte.

Evolutia BVB in perioada urmatoare va depinde tot de pietele internationale.

“ Daca afara se va confirma stabilizarea pietelor financiare, acelasi lucru se va intampla si la noi. In schimb, daca se vor confrunta din nou cu pierderi si vor atinge noi minime, si BVB va ecolua in sens negativ”, a mai spus Adi Lupsan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri