4 / 6

Institutia Bursei nu a prezentat nicio masura

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache (foto), s-a declarat multumit de acest set de masuri care, in opinia sa, vor contribui la reducera costurilor de operare si la maximizarea castigurilor si reprezinta un semnal pozitiv pentru piata.

In schimb, specialistii se asteptau sa vada o serie de masuri si din institutia Bursei de Valori Bucuresti.

“Ma mira faptul ca BVB nu a prezentat niciun fel de masuri, nici macar ca imagine; comisioanele percepute de BVB sunt foarte mari, la fel ca si cele ale CNVM”, crede Razvan Pasol.

“BVB a facut cativa pasi in reducerea comisioanelor in acest an si va avea in vedere reducerea in continuare a comisioanelor de operare”, a declarat Farmache.

Acesta a mai spus ca bursa de la Bucuresti functioneaza la parametri normali, desi pe piata internationala este o criza de lichiditati.

“Orice masuri ar fi fost luate de autoritatile romane ar fi fost insuficiente. Totusi, din partea CNVM si BVB ma asteptam la mai mult - prima institutie a anuntat doar masuri de imagine, iar a doua nu a anuntat nimic”, a conchis managerul Intercapital.

Margel Murgoci crede ca investitorii se asteptau si la unele masuri, cum ar fi “eliminarea pragului de detinere la SIF-uri, relaxare fiscala pe o perioada mai mare de un an de zile”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri