1 / 6

Instrumentul ar fi adus un plus de lichiditate

Prezenta acestui tip de instrument in piata ar fi adus, fireste, si avantaje, dar si puncte mai slabe. Un plus la lichiditatea bursei este poate cel mai important avantaj pe care prezenta vanzarilor in lipsa la Bucuresti l-ar fi adus pietei.

“Existenta acestui instrument ar fi actionat precum un motor pe injectie, grabind arderea”, a declarat, pentru Wall-Street, Silviu Enache, presedintele KD Capital Management (foto).

“Este clar ca short selling-ul ar fi avut o influenta pozitiva asupra lichiditatii pietei, iar acesta este probabil capitolul la care BVB sta cel mai prost”, crede Marius Pandele, head of research la Vanguard.

O lichiditate mai mare, volume mai bune de tranzactionare ar fi adus implicit venituri mai mari atat pentru institutia Bursei de Valori Bucuresti, cat si pentru brokeri, spune Marcel Marcu, director executiv la KD Capital Management.

Aceeasi idee o sustine si Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest. “Consider ca cel mai important aport pe care l-ar fi adus aceste instrumente ar fi fost la nivelul lichiditatii pietei, care indiscutabil ar fi fost una mult mai ridicata, cu implicatii pozitive pentru toti participantii pe piata de capital: investitori, societati de brokeraj, Bursa de Valori”, ne-a declarat acesta.

“Daca ar fi existat acest instrument short-selling, scaderile nu ar fi avut aceasta amploare. Ar fi fost suficienti investitori care ar fi short-at actiuni in scopul protectiei la risc, urmand sa intre la cumparare pe scaderi pentru a-si inchide pozitiile”, a declarat Bogdan Mortu, broker la KD.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri