8 / 10

Doar doi emitenti pe plus: Azo si Socep

De la inceputul anului, doar doi emitenti au crescut. Acestia sunt Azomures, cu + 124,61%, Socep cu o crestere de 32%. Ieri, si STK arata un randament usor pozitiv, sub un procent, dar emitentul este listat de pe 22 septembrie.

Azomures a profitat din plin de cresterea preturilor produselor pe plan international, dupa aproximativ doi ani de pierdere marcand o crestere considerabila a cifrei de afaceri si un profit net record, devenind prin prisma indicatorilor de evaluare printre cele mai ieftine actiuni de la cota BVB. Compania a inregistrat un profit record in primul semestru, fiind in prezent una dintre cele mai profitabile de la bursa, rata de profitabilitate luand in calcul rezultatele financiare inregistrate in semestrul I 2008 fiind de 16,10%.

Odata cu schimbarea actionariatului, Socep Constanta a cunoscut o crestere considerabila a cifrei de afaceri la semestru si o imbunatatire remarcabila a ratei de profitabilitate. Astfel, compania a inregistrat in prima parte a anului 2008 un profit net de 5,44 mil lei comparativ cu doar 0,16 milioane lei profit obtinut in semestrul I 2007.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri