7 / 9

In plina criza economica, MEF suspenda impozitul pe venit

Dupa mai bine de un an de trend descendent la BVB, Ministerul Economiei si Finantelor decide sprijinirea pietei de capital, prin suspendarea impozitelor. In acelasi timp, CNVM a decis suspendarea comisionului de 0,08% pana la finalul anului. Acestea sunt doar doua din masurile anuntate pe 24 septembrie de institutii, pe care specialistii nu le-au primit cu foarte mare entuziasm, desi ele sunt binevenite.

Impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital se suspenda pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung, pentru sprijinirea Bursei, puternic afectata de criza internationala, a anuntat Varujan Vosganian.

Acesta a mai mentionat ca, pentru sprijinirea investitorilor de pe piata de capital, va fi aplicata temporar si o modificare a modului de plata a impozitului, in sensul ca pierderile investitorilor pe 2009 sa fie reportate pentru anul urmator.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va suspenda pana la sfarsitul acestui an cota aplicata tranzactiilor bursiere si va renunta pentru sase luni la banii cuveniti in cazul ofertelor publice initiale, a declarat Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.

O alta masura anuntata de CNVM este reducerea comisionului din ofertele publice de listare, in vederea atragerii companiilor la cota Bursei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri