1 / 6

BET-FI a pierdut ieri peste 10 procente

In sedinta de ieri, Bursa a avut o evolutie descendenta masiva, cu scaderi de 10,5 procente pe indicele societatilor de investitii financiare si de peste 5,3% pentru BET si BET-C. Lichiditatea toatala a Bursei a fost de 8 milioane de euro.

“BVB a evoluat ieri in ton cu bursele europene, care au inregistrat deprecieri masive. Cei care vand sunt strainii, cei care au ridicat piata anul trecut si care acum vand. Dar pe fondul unei lichiditati foarte scazute, bursa romaneasca nu are cum sa creasca”, a declarat, pentru Wall-Street, Rares Nilas, manager BT Securities (foto).

Indicele BET-XT a pierdut peste 7 procente in sedinta de ieri, in timp ce BET-NG a pierdut 5,74%.

“Toate bursele din Europa au inregistrat ieri scaderi masive, si BVB a mers in tandem cu ele. Am avut scaderi mari, mai ales pe segmentul financiar. Deprecierile vin si in contextul in care o data cu aprobarea planului de salvare in SUA efectele sale s-au resimtit mai mult negative”, crede Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

Scaderea generalizata de la bursa, dar si evolutiile de pe piata creditului si deprecierea puternica a leului pot afecta pe termen mediu rezultatele financiare ale unor companii listate, crede Andreea Ciobanu, Head of Research la Intercapital.

„Ramane de vazut insa cat de important va fi acest impact, din perspectiva mediului de afaceri din Romania, pana la reluarea unui trend de crestere la bursa si a unui context mai favorabil in ceea ce priveste piata creditului cred ca putem vorbi mai mult de o dinamica mai moderata a profitabilitatii si a afacerilor societatilor romanesti listate comparativ cu anii trecuti”, a declarat analista.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri