3 / 5

Noaptea de miercuri si weekend-ul, un sfetnic bun?

Gabriela Necula ne-a declarat ca pe pietele internationale nu mai exista liniste. “Cred ca va persista starea de nervozitate pe burse indiferent ce se va intampla in timpul weekend-ului. Traversam o perioada marcanta in istoria pietelor financiare, despre care vom citi mai tarziu in manualele de economie”, subliniaza Necula.

In momentul de fata, pe langa scaderile de la nivel international, exista o presiune la vanzare si din partea investitorilor care au nevoie de lichiditati din diverse motive, afirma Marius Pandele, head of research la Vanguard.

Acesta ne-a explicat ca exista fonduri de investitii care se confrunta cu cereri de retragere de numerar pe care nu le pot onora decat daca vand din actiunile cotate, exista, de altfel, si investitori care s-au imprumutat pentru a investi la bursa si trebuie sa rambursele sumele imprumutate.

“Nu cred ca linistea poate fi adusa in randul investitorilor in conditiile unei volatilitati extreme a cotatiilor chiar daca avem zile in care indicii inchid cu plusuri semnificative”, apreciaza Gabriel Aldea, responsabil Front Office la Intercapital Invest.

Este nevoie de o perioada de asezare a cotatiilor pe anumite niveluri de pret, explica Aldea, pentru a se crea premisele unei reveniri durabile a pietei, ceea ce va aduce implicit liniste in randul investitorilor.

Georgiana Pacesila este de parere ca sunt sanse destul de reduse ca weekend-ul sa fi adus liniste in randul investitorilor, iar pana cand situatia externa nu se va calma, nu ne putem astepta decat la volatilitatii ridicate.

“Decizia BVB este buna, insa a fost facuta in detrimentrul celor care tranzactioneaza mai mult intraday si implicit in detrimentrul SSIF-urilor deoarece au pierdut mult din comisioane”, afirma Marcel Murgoci, director de operatiuni la EstInvest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri