2 / 5

Primele tranzactii au fost unele virtuale

Primul pas spre investitie a fost facut prin intermediul unei platforme de tranzactionare online virtuale oferita de Intercapital – MarketMaker.ro.

“Acest exercitiu a fost foarte util. Am inteles care sunt mecanismele pietei. In prima luna aveam un profit de 10-15%, dupa doar trei luni, pe o corectie de piata am inregistrat o pierdere de 20%”, afirma Gabriel Aldea.

“Pierderile pe care le avusesem nu erau extrem de mari, insa o parte s-au datorat si faptului ca realizam foarte multe tranzactii, valoarea comisioanelor fiind considerabila. Cuantumul comisioanelor la acel moment era foarte mare, un comision normal fiind peste 2-2,5%, mult peste media din acest moment”, subliniaza brokerul.

Atunci investitorul a realizat ca investitia la bursa nu ofera doar randamente, ci presupune si riscuri, unele mari, pe care trebuie sa ti le asumi.

Investitia la Bursa poate sa aduca un randament foarte bun de 20-30-50%, sau chiar mai mult, superior celui dat de un depozit bancar, insa poate aduce si pierderi de 50-60%, cum este cazul investitorilor care detin investitii in aceasta perioada, este de parere Gabriel Aldea.

Simulatorul de investitii l-a ajutat pe viitorul investitor sa realizeze care sunt oportunitatile, dar si riscuri, urmatorul pas fiind de a investi efectiv.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri