1 / 5

Tudorescu vizeaza o cota de piata de 5% in urmatorii ani

Dupa aproape un an de la inceputul proiectului si cinci luni de la depunerea dosarului la CNVM, miercurea trecuta, Comisia a autorizat functionarea firmei de asset management lansata de Cristian Tudorescu, impreuna cu partenerii sai.

Acesta a declarat, intr-un interviu acordat pentru Wall-Street, ca pentru inceput compania se va axa numai pe administrarea de portofolii individuale. “Iesim pe administrarea personalizata, pentru ca in piata de servicii de investitii se simte nevoia de astfel de produse. Dat fiind si contextul actual al pietei, abordarea de 1 la 1, noi si clientul, este mult mai directa”, explica Tudorescu.

Obiectivul companiei este de a prelua in administrare fonduri de 7 milioane de euro in primul an de la inceperea activitatii. “Estimam ca in primele saptamani vom administra deja 1-2 milioane de euro”, a mai spus managerul.

Pentru un orizont de timp mediu, Explore isi propune dobandirea unei cote de 5% din piata de asset management din Romania.

“Nu am inceput cu un fond de investitii, pentru ca multi clienti ne-au cerut abordare personalizata si, neavand sustinerea unui trend de piata, nu puteam merge la un public impersonal”, a mai spus Cristian Tudorescu. Acesta estimeaza ca in aproximativ un an ar putea fi lansat si primul fond al Explore Asset, dar acest moment poate fi influentat si de conditiile pietei financiare.

In ce priveste concurenta, Tudorescu a explicat ca majoritatea SAI din Romania, care nu apartin unui grup bancar, sunt competitori directi. “Noi ne pozitionam ca fiind prima societate care se axeaza pe conturi individuale. In schimb, acum pe piata toate firmele de acest gen au fondurile de investitii ca vector de imagine si de produse”, a declarat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri