1 / 5

Cresterile recente se bazeaza pe optimismul investitorilor

In ultimele sedinte, cele doua companii au avut evolutii in aceeasi tendinta cu piata, desi volumele si amploarea scaderilor sau cresterilor le-au situat printre favoritii sedintelor.

Astfel, din 28 octombrie, o data cu cresterile per ansamblu ale bursei, cele doua companii au inregistrat sedinte consecutive de aprecieri aproape de limita maxima admisa. Exceptie au facut sedintele din 5 si 6 noiembrie, cand AZO si AMO au suferit corectii, in ton cu tendinta pietei. Specialistii consultati de Wall-Street au explicat ca aceste aprecieri au fost sustinute de asteptarile optimiste pe care le au investitorii in legatura cu rezultatele financiare ce urmeaza a fi raportate.

„Cresterile recente ale celor doua titluri sunt date de acelasi factor care a sustinut avansul lor in luna mai - perspectivele bune privind profitabilitatea pe termen mediu. Astfel, pentru trimestrul trei asteptarile privind rezultatele raportate sunt cel putin la nivelul celor din prima jumatate a anului, avand in vedere continuarea trendului ascendent al cotatiei ureei in perioada august-septembrie”, a declarat, pentru Wall-Street, Raluca Filip, analist financiar Confident Invest.

In acelasi timp, subevaluarea relativa a celor doua companii in comparatie cu emitenti similari din Europa a facut posibila aceasta crestere, sustine Vlad Doruc, analist la Vanguard.

„Daca analizam multiplii de evaluare ai celor doua companii (PER, P/S, P/BV, EV/EBITDA si EV/Sales) se observa ca absolut toti acesti indicatori au valori subunitare, ceea ce inseamna ca aceste societati au un potential ridicat de apreciere. Spre exemplu, multiplul PER calculat pentru cei doi emitenti este cuprins intre 0.8-0.9, ceea ce reprezinta mult mai putin decat media calculata pentru ceilalti emitenti din Europa (13.9). Totodata, EV/EBITDA calculat pentru cele doua societati se situeaza la 0.76 (AMO) si 0.48 (AZO), ceea ce face aceste titluri atractive prin comparatie cu media de 3.7 obtinuta la nivel european”, a explicat Vlad Doruc.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri