1 / 6

Lupsan: Bursa este un domeniu prea compelx pentru clasa politica

In ulimii ani, sistemul politic romanesc nu a acordat o importanta prea mare sistemului bursier din tara noastra, fie din cauza dimensiunii reduse, fie din cauza lipsei de cunostinte.

“Piata de capital este un domeniu mult prea complex pentru politicienii romani si de aceea prefera sa nu vorbeasca deloc, decat sa spuna ceva gresit. In plus, trebuie sa fim constienti de faptul ca piata de capital romaneasca este mica, nu prezinta atat de multa importanta pentru ei”, a declarat, pentru Wall-Street, Adi Lupsan, director adjunct Intercapital Invest.

Din pacate, toate decizile si masurile care ar ajuta bursa in aceasta situatie trebuie sa fie luate tot de politicieni, spune el.

“Pana acum, la nivel oficial am avut parte de niste masuri simbolice, de gesturi nesemnificative. S-au dovedit a fi mai degraba niste declaratii populiste. Daca s-ar fi vrut intr-adevar masuri cu adevarat de folos, ar fi trebuit sa se suspende impozitul pe profit pe anul acesta, nu pe 2009, cand nu vor fi foarte multi care sa aiba castiguri”, a mai spus brokerul.

In urma cu o luna si jumatate, Ministerul Finantelor anunta masuri fiscale pentru redresarea bursei puternic afectata de scaderile din acest an. Acestea se refereau la neimpozitarea castigurilor obtinute anul viitor pe piata de capital si deducerea pierderilor dintr-un an din profitul anului in care se inregistreaza castig la impozitare.

Despre planul anti-criza propus de guvern, Lupsan spune ca este sustenabil, daca se va implementa. “Sincer, nu cred ca se va intampla ceva. Senzatia mea este ca sunt doar niste declaratii facute in campania electorala, care nu vor fi aplicate niciodata”, a conchis Adi Lupsan.

Politicienii si bursa: Lipsa de interes sau de cunostinte?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri