4 / 6

'Tara noastra are un potential urias de dezvoltare'

Victor Dan este plecat de 10 ani din Romania, imediat dupa absolvirea liceului. Acesta spune ca s-a obisnuit cu sistemul american, se adapteaza foarte usor, dar nu exclude posibilitatea de a se intoarce in Romania, desi crede ca i-ar fi mai greu.

“Ma vad venind in tara peste cativa ani, cu idei de investitii. Romania inca se dezvolta, pietele de capital nu sunt foarte mature, posibilitatile sunt mari. Dupa ce o sa treaca aceasta criza, vor fi multe oportunitati in private equity sau investment banking. Cand le voi vedea, probabil ma voi intoarce”, declara acesta.

O problema importanta este educatia financiara. “In New York poti sa vorbesti cu soferii de taxi despre actiunile la Bursa, in Romania nu poti face asta. In plus, nu am vazut carti bune in domeniu, oamenii nu sunt la curent cu piata de capital”.

Dan vede un potential urias de dezvoltare si crede ca unul din efectele pozitive ale crizei este ca va trezi la viata pietele de capital, lumea isi va da seama ca nu creditele sunt unica solutie si ca creste apetitul pentru investitia la bursa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri