1 / 4

Obiectiv 2009: Tranzactii de minim 400 milioane euro pe luna

Casa de brokeraj poloneza, cu sucursale in sapte tari din Europa, s-a lansat ieri oficial in Romania. Principalele obiective de business vizeaza atingerea unui volum de tranzactii de minim 400 milioane de euro lunar, pana la sfarsitul acestui an, dupa o investitie initiala de 3 milioane de euro, a declarat Victor Safta, directorul general X-Trade Brokers Romania (foto).

In ce priveste profitul companiei, el a mentionat ca si-au propus sa atinga pragul de rentabilitate in 2009.

Firma ofera servicii de tranzactionare prin doua platforme online pe piata valutara internationala, de marfuri si pe pietele de capital. In plus, investitorii pot tranzactiona si CFD-uri (contracte pe diferenta) pentru perechi de valute, marfuri, actiuni sau indici bursieri din toate pietele mari ale lumii.

Cea mai mare parte a banilor investiti se vor folosi in organizarea de seminarii gratuite pentru clienti. “Am observat un nivel redus de cunostinte in domeniul financiar in Romania si de aceea ne-am propus sa organizam seminarii, pentru a ne forma piata”, a explicat Safta.

In plus, compania vizeaza atragerea unor importatori si exportatori romani, care sa amortizeze riscul cursului valutar prin tranzactii cu CFD-uri pe perechi de valuta, aceasta practica fiind utilizata de multi jucatori din Europa. “Din ianuarie, aveam cativa importatori romani din domeniul electronicelor care tin pozitii pe trei luni pentru euro-leu”, a spus directorul X-Trade Brokers.

Reprezentantii companiei au declarat ca isi amana intrarea pe Bursa de Valori Bucuresti din cauza conditiilor pietei, motivand ca rulajele extrem de scazute nu sunt suficiente nici pentru acoperirea costurilor.

Suma minima pentru deschiderea unui cont la X-Trade Brokers este de 2000 de lei, decontarea tranzactiilor fiind facuta prin banci romanesti, in moneda locala. In prezent, firma are 11 angajati in Romania si peste 100 in toate sucursalele.

„Clientii X- Trade Brokers sunt atat persoane fizice, cat si juridice. Datorita profilului instrumentelor de tranzactionare, compania tinteste atat persoanele si firmele cu venituri mari, cat si pe cele cu venituri medii”, a precizat Victor Safta, director X- Trade Brokers Romania.

Brokerul este autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare ca firma de investitii financiare din statele membre, prin pasaport european. In prezent, X-Trade are peste 30 de clienti activi, desi activitatea efectiva va incepe din 15 februarie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri