1 / 4

P. Brendea, Prime: Investitorilor le lipsea o doza mare de incredere

Sectorul societatilor de investitii financiare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a apreciat cu 6,9% in sedinta de ieri, pe fondul unei euforii generale in piata si a celei mai mari lichiditati din an.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 4,02%, pana la 2.389,08 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 3,17%, pana la 1.553,26 puncte. Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri, a castigat 6,89%, pana la 10.785,56 puncte.

BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 4,91%, pana la 226,42 puncte, iar BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic, a castigat 2,61%, pana la 355,04 puncte.

Lichiditatea BVB a fost de aproape 24 milioane de lei, din care doar 1,5 milioane s-au inregistrat pe piata Rasdaq.

„Vedem un entuziasm pe bursa, ceea ce n-am vazut demult si, mai important, se cumpara actiunile lichide, ceea ce poate fi un semnal ca au intrat investitori mai mari. In mod cert este confirmat faptul ca inca mai exista bani, exista si dorinta de a investi pe bursa, tot ce lipsea era o doza mai mare de incredere, o rupere a barierelor pe care le-a impus prudenta excesiva”, a declarat, pentru Wall-Street, Paul Brendea, analist la Prime Transaction (foto).

Rebound-ul bursei romanesti se inscrie intr-o miscare de revenire mai ampla care cuprinde atat pietele de capital dezvoltate cat si cele emergente.

”In cazul pietei noastre, alaturi de elementele pozitive legate de contextul international, s-au adaugat si o serie de factori interni care au intensificat valul de optimism in randul investitorilor, fapt confirmat si de cresterea sensibila a volumelor de tranzactionare”, a explicat Gabriel Aldea, director departament Front Office la Intercapital Invest.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri