1 / 6

Prunea: Voi lupta sa salvez ce a mai ramas din Broker Cluj

Petru Prunea (foto), directorul general al casei de brokeraj, a fost sanctionat de catre arbitrul pietei de capital cu o amenda de 25.000 lei, i s-a retras autorizatia de conducator si i s-a interzis pentru o perioada de 5 ani sa desfasoare activitati si servicii pe piata de capital autohtona.

Petru Prunea a declarat, pentru Wall-Street, ca va contesta sanctiunile CNVM, pe care le considera abuzuri.

“O sa cautam dreptatea, dar traim in Romania si totul este relativ. Sunt abuzuri ale Comisiei, acuze hilare, exploatate prin lipsa de profesionalism. Se vrea disparitia Broker Cluj din piata si cred ca sunt mari sanse ca acest lucru sa se intample, tinand cont de sanctiunile si amenzile date si de interzicerea in piata de capital”, a declarat Prunea.

El a explicat ca va avea loc o adunare a actionarilor BRK, urmand sa fie luate deciziile privind evolutia companiei. “Eu voi lupta impreuna cu alti actionari sa salvam ce a mai ramas din Broker Cluj. Din pacate, aceste urmari sunt si rezultatul unor lupte interne. Unii membri ai Consiliului de administratie, dorind sa scape de responsabilitati, au reclamat firma la CNVM”, a mai spus fostul presedinte al companiei, pe care a fondat-o si a condus-o timp de aproape 15 ani.

Sanctiunea este o consecinta a fraudei descoperite la inceputul anului la sucursala din Deva a casei de brokeraj, care a determinat o serie de investigatii. Astfel, in ultimele luni, o serie de angajati ai Broker Cluj au primit amenzi si sanctiuni si Petru Prunea a fost inlocuit din functia de presedinte al companiei.

“Este un abuz, nu se poate ca cineva care paraziteaza piata de capital, care pune taxe foarte mari si incaseaza venituri stand la birou sa distruga baza de sustinere a pietei. Totul a pornit de la faptul ca noi am descoperit neregulile de la Deva si nu au facut-o ei. De atunci, au fost foarte multe sicane si discutii, ajungandu-se pana aici”, a mai spus Prunea.

Petru Prunea a fondat compania de brokeraj in 1994 si a condus-o pana in luna martie a acestui an. Firma de brokeraj este unul din liderii din piata romaneasca, fiind si singurul SSIF listat la Bursa. Interzicerea activarii in piata de capital romaneasca implica si inlocuirea sa in Consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Petru Prunea, inlocuit in functia de presedinte al Broker Cluj


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri