1 / 6

Intercapital Invest: Reduceri de comisioane la inceputul fiecarui an

In Statele Unite ale Americii, firmele de brokeraj au inceput sa reduca din comisioane, pentru a atrage clienti si a ii pastra pe cei deja existenti. In Romania, acest trend nu este inca vizibil. SSIF-urile reduc taxele doar daca face parte din grila lor si din planurile pe termen mediu si scurt.

Adi Lupsan (foto), director adjunct la Intercapital Invest, a declarat, pentru Wall-Street, ca firma a facut reduceri de comisioane la inceputul fiecarui an calendaristic, indiferent de conditiile pietei. In ianuarie 2009, clientii Intercapital au beneficiat de reduceri de comisioane cuprinse intre 10 si 20%.

“Mai mult de atat, avand in vedere cresterea semnificativa a volatilitatii, Intercapital Invest a lansat la inceputul acestui an un comision intraday de 0,32% pentru a permite investitorilor cu un profil de risc ridicat, specularea pe principalele cotatii bursiere beneficiind de variatiile majore de pret in conditii de cost eficiente”, a declarat Lupsan.

In opinia sa, chiar daca si costurile mici de tranzactionare pot fi un factor determinant al atragerii de noi clienti, cel mai important aspect ramane calitatea serviciilor, care conteaza mult mai mult in performanta de portofoliu.

“Pe de alta parte, poti beneficia de serviciile unui broker fara a putea avea insa acces la informatii extinse precum analiza tehnica sau ultimele cifre bilantiere oferite de companiile listate. Aceasta poate fi iarasi un element important in atragerea de investitori noi, cu atat mai mult cu cat te adresezi unui segment de piata sofisticat”, a mai spus el.

In consecinta, calitatea serviciilor oferite catre clienti va ramane prioritatea cea mai mare pentru Intercapital Invest, in perioada urmatoare.

Lupsan ne-a mai spus ca in ultimele luni s-a remarcat o crestere a interesului pentru achizitia de actiuni, din partea unor investitori care experimenteaza pentru prima data comportamentul bursier.

“Statistic, s-a dovedit, inclusiv pe marile piete de capital, ca se poate inregistra o crestere a investitorilor noi doar pe un trend de piata ascendent. Este foarte putin probabil sa ai o statistica pozitiva pentru deschiderile de conturi noi pe un trend descendent”, a explicat directorul adjunct al Intercapital Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri