1 / 5

Raiffeisen Asset Management prefera pietele emergente

Administratorul de fonduri mutuale al grupului austriac Raiffeisen vizeaza si investitii pe piete straine, in special pe cele emergente, care ofera randamente superioare.

Astfel, Raiffeisen Propser este un fond de actiuni cu o alocare tinta pe termen lung de 30% actiuni pe pietele externe si 50% pe piata interna.

Fondul Raiffeisen Benefit, fond diversificat, are o alocare tinta pe termen lung de 12,5% actiuni pe pietele externe si 27,5% pe piata interna.

De asemenea, Raiffeisen Monetar, fond monetar, investeste pe pietele externe in instrumente cu venit fix denominate in lei, a explicat Ion.

“In 2009 nu am avut schimbari majore in privinta alocariii totale pe pietele externe, pentru ca si BVB a performat foarte bine pana in prezent. Am operat modificari in structura investitiilor straine, modificand alocarile intre diversele zone geografice”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihail Ion (foto), managerul Raiffeisen Asset Management.

Accesul la pietele externe este oferit prin cumpararea de unitati de fond la cele doua fonduri, de actiuni si diversificat. Astfel, componenta externa reduce riscul prin diversificare si ofera randamente mai bune.

Mihail Ion a explicat ca prefera pietele emergente, pentru ca au ritmuri de crestere mai ridicate decat pietele mature, un profil de randament si risc asemanator cu cel al pietei locale.

“Mai mult, in contextul actual al crizei economice, aceste piete sunt mult mai bine pozitionate: bancile din aceste tari nu au suferit pierderi ca urmare a crizei subprime, cererea interna compenseaza o parte din declinul cererii externe, masurile gunvernamentale de combatere a crizei au fost foarte puternice, o buna parte din acest piete sunt corelate cu preturile la marfuri, care vor creste in perioada urmatoare”, a declarat el.

Cel mai bun randament obtinut de un fond RAM in investitii straine de la inceputul anului pana pe 15 iunie a fost de 55%.

Cititi si insemnarea lui Tony Romani, bancheri de investitii pe Wall Street: Mirajul pietelor de capital straine


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri