1 / 4

TLV a ridicat piata

Evolutia pietei in sedinta de ieri a fost dominata de titlurile Bancii Transilvania care a fost si cel mai lichid emitent al sedintei, rulajul pe titlurile bancii reprezentand peste 36% din totalul schimburilor cu actiuni BVB.

“Evolutia indicelui BET (care a crescut cu 3,02%) a fost infuentata in mare masura de volatilitatea titlurilor bancare. Banca Transilvania si BRD au avut cresteri insemnate pe parcursul sedintei, cresteri care au fost erodate pe finalul zilei datorita marcarilor de profituri. Dupa cresteri de peste 35% pe titlurile TLV si 20% pe BRD in ultimele doua saptamani speculatorii au fost probabil tentati sa vanda o parte din detineri”, a declarat, pentru Wall-Street, Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

In ultimele zile au aparut tot felul de speculatii legate de o posibila preluare a Bancii Transilvania. Potrivit unor relatari din presa elena, aparute la finalul saptamanii trecute, National Bank of Greece ar fi interesata de preluarea bancii.

Insa, pana la momentul confirmarii oficiale, informatia ramane la stadiul de zvon.

“In momentul de fata cred ca ar trebui sa le calificam strict ca ceea se sunt, doar simple zvonuri. Sa ne amintim ca au mai fost scenarii similare si pentru BCC cu 2-3 zile de euforie si apoi o perioada de liniste”, explica Georgiana Pacesila, asset manager la Confident Invest.

In acelasi timp, Grigoras considera ca aprecierile din ultimele saptamani nu se bazeaza doar pe aceste zvonuri, ci poate fi explicate si prin evolutia cotatiilor bancilor pe bursele externe.

“Majoritatea bancilor americane care au fost atinse puternic de criza financiara au raportat rezultate financiare semestriale foarte bune. Rezultatele peste asteptarile analistilor au dus la aprecieri importante pentru cotatiile bancilor pe majoritatea burselor”, a explicat brokerul.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri