1 / 4

Valoarea atrasa de oferta – 2,11 mil. euro

Dupa prelungirea programul de introducere a ordinelor de subscriere in cadrul pietei ofertelor publice (POF) din cadrul Bursei de Valori Bucuresti, datele finale indica ca numarul de unitati subscrise este de 44.739, in valoare de 8,94 milioane lei (2,11 milioane euro).

Disponibile spre subscriere in cadrul ofertei au fost 30.000 de unitatii, valoarea pe care OTP Asset Management dorea s-o atraga era de 6 milioane lei.

Conform prospectului de emisiune, valoarea ofertei se poate majora pana la 17 milioane, astfel ca investitorii care au subscris cele 14.739 unitati in plus vor avea ocazia sa detina o parte din fondul OTP WiseRO.

“Succesul ofertei OTP WiseRO se datoreaza in primul rand caracteristicilor fondului: protectia capitalului initial este esentiala in perioade agitate si a fost unul din principalele argumente de vanzare in oferta”, a declarat, pentru Wall Street, Razvan Pasol (foto), presedintele Intercapital Invest, intermediarul ofertei.

El mai afirma ca accesul la piata americana de capital, modul de constructie a indicelui care sta la baza fondului si admiterea la tranzactionare la bursa au fost alte elemente interesante pentru investitori.

“Rezultatele ofertei publice de vanzare de unitati de fond OTP WiseRO ne bucura si ne confirma faptul ca investitorii din Romania asteapta noi instrumente investitionale tranzactionate la BVB”, ne-a declarat Dan Popovici, director de investitii la OTP AM.

Chiar daca piata de capital din Romania este caracterizata de numarul mic de produse financiare si de investitii, OTP AM considera ca lansarea acestui fond va deschide o noua directie de dezvoltare la Bursa de Valori Bucuresti, directie ce va fi urmata de noi produse de acest fel.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri