1 / 5

Oficialii Bursei au aflat din presa pozitia CNVM

La inceputul lunii iulie, Consiliul Bursei aprobase prelungirea cu cinci minute a programului de tranzactionare, prin scurtarea perioadei de fixing, care ar fi urmat sa se aplice intre 16:30 si 16:35

BVB a hotarat modificarea programului de tranzactionare si, conform Deciziei CNVM nr. 476/25.03.2009, a supus avizarii CNVM aceasta modificare.

“Principalul obiectiv a fost reducerea etapei de preinchidere de la 15 la 5 minute, conform practicii in alte burse europene, si s-a incercat concomitent si o scurta suprapunere cu bursele nord-americane, incercand totodata sa nu fie afectate procedurile actuale la Depozitarul Central, la Casa de Compensare Bucuresti, la alti participanti la piata (brokeri, custozi, emitenti, banci de decontare)”, a declarat directorul general al Bursei, Anca Dumitru (foto), pentru Wall-Street.

Ea a mai spus ca a citit in presa explicatiile date de oficialii CNVM privind modificarea programului stabilit de Bursa, considerand pozitia comisiei drept bine fundamentata.

“BVB a evaluat posibilitatea modificarii programului conform avizului CNVM si au fost revizuite motivele care au condus la decizia adoptata de BVB si care, in acest moment, ne conduc la concluzia ca nu este oportuna prelungirea programului pana la ora 16:45, motive pe care le-am transmis CNVM cu rugamintea de a fi revizuit avizul acordat. Ramane sa vedem care va fi opinia CNVM fata de explicatiile BVB”, a mai spus Anca Dumitru.

BVB nu va modifica programul de tranzactionare fara avizarea modificarii de catre CNVM si, conform reglementarilor in vigoare, modificarea programului de tranzactionare va fi transmisa participantilor cu cel putin 3 zile inainte de a intra in vigoare, a explicat directorul BVB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri