1 / 5

Solutionarea ofertelor publice de preluare

“Respectarea drepturilor actionarilor este una dintre prioritati. Am informat CNVM si Comisia Pietei de Capital despre cele aproximativ 50 de companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti care au intarziat efectuarea ofertelor publice de preluare. Pana in prezent s-a reusit solutionarea acestor cazuri in proportie foarte mica, circa 50%”, a afirmat Beze (foto).

El mai afirma ca este de o importanta vitala pentru piata de capital eiminarea anumitor disfunctionalitati, printre care se afla si pozitia ambigua a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) in privinta punerii in executie a dispozitiilor legale referitoare la ofertele publice obligatorii.

Daca un actionar detine direct sau indirect 33% dintr-un emitent si nu deruleaza o oferta de preluare CNVM are obligatia de a-l amenda cu 0,5-5% din capitalul social si de a-l soma sa intre in legalitate.

De asemenea, reprezentantul Asociatiei a afirmat ca exista 375 de nereguli referitoare la obligatiile de raportare, respectiv intarzieri in publicarea hotararilor din adunari generale, care duc la prejudicierea actionarilor minoritari.

Cititi si Beze, AIPC: Investitorul la Bursa nu este perceput ca un client al pietei de capital

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri