1 / 4

Rezultatele ar putea fi mai bune raportat la T2

Producatorul de piese pentru avioane Aerostar Bacau (ARS) va fi prima companie care isi va face publice rezultatele financiare, dupa care vor urma cele mai importante societati de la Bursa.

Analistii consultati au afirmat ca, pe ansamblu, societatile vor afisa scaderi ale rezultatelor pe fondul scaderii cererii, dar raportat la primele trimestre ale anului politica de reducere a costurilor se va vedea prin afisarea de profit.

“Companiile care vor raporta profituri pentru trimestrul al treilea o vor face datorita masurilor de reducere a costurilor, nu datorita majorarii veniturilor. Intr-un scenariu optimist, ma astept sa vad date financiare mai bune decat in T2, totusi ma astept sa domine rezultatele proaste”, a declarat pentru Wall-Street Paul Brendea (foto), analist la Prime Transaction.

Andrei Radulescu, analist la Target Capital, se asteapta ca societatile sa performeze decent, comparativ cu rezultatele din primul si al doilea trimestru, si la o stabilizare fata de perioada mai-iunie.

El vede rezultate bune pentru companiile din industria prelucratoare, cele care produc echipamente electrice, gen Iproeb (IPRU), si cele care au reluat exporturile de materii, un exemplu fiind Azomures (AZO).

“Ma astept ca BRD sa afiseze rezultate foarte bune fata de primele trimestre. De asemenea, vad date financiare bune la Condmag (COMI), Prospectiuni (PRSN) si am putea suprize bune la Alro Slatina (ALR), Alumil (ALU), TMK Artrom (ART) si Santierul Naval Orsova (SNO)”, afirma Andrei Radulescu.

De asemenea, analistul estimeaza ca sectorul avicol sa afiseze rezultate decente sau bune, ca urmare ca orientarii populatiei spre consumul de carne mai ieftina, cea de pui.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri