1 / 4

Ce este OTP Green Energy

OTP Green Energy este un nou produs care va oferi investitorilor romani posibilitatea sa beneficieze de performanta si perspectivele sectorului energiei regenerabile, investitia in unitatile acestui fond reprezentand astfel o expunere pe companii europene importante din domeniu, care au la randul lor investitii in plan global si chiar in Romania.

"Un asemenea sector nu este reprezentat in prezent pe Bursa de la Bucresti si, plecand de la ideea ca investitorul roman nu are acces la acest domeniu, ne-am gandit sa oferim un produs de investitii care sa le permita investitorilor sa beneficieze de potentialul acestui domeniu", a spus Dan Popovici, directorul de investitii al OTP AM.

El apreciaza ca performanta acestui sector este sustinuta de interesul la nivel mondial pentru acest tip de energie, fiind tari care si-au propus ca pana in 2020 sa produca 30% din energia consumata din surse regenerabile.

"Impreuna cu OTP Asset Management Romania, am deschis sectorul produselor structurate la Bursa de Valori Bucuresti. Prin OTP Green Energy, vom face un nou pas important in directia consolidarii acestor instrumente atat de necesare investitorilor in perioada de criza. In plus ma bucur ca fondul este legat de evolutia unui sector cu perspective foarte mari de crestere in contextul atual", a declarat Razvan Pasol (foto), presedintele Intercapital Invest, intermediarul ofertei.

Pe langa garantarea capitalului initial, investitorii beneficiaza si de un randament minim garantat de 12% indiferent de evolutia fondului.

Oferta primara a fondului OTP Green Energy a inceput de astazi, investitorii putand achizitiona pana la 40.000 de unitati de fond la un pret de 202 lei.

Fondul va reflecta performanta indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care este calculat pe baza pretului actiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile: energia geotermala, biomasa, energia valurilor, energia solara, cea hidro si cea eoliana.

Fiecare componenta va avea o pondere de cel putin 5% in cosul indicelui, iar ponderea va fi stabilita conform capitalizarii bursiere. Indicele este revizuit trimestrial din punct de vedere al ponderilor companiilor existente, si semestrial va fi revizuita componenta indicelui.

Reprezentantii OTP AM au explicat ca 70-80% din activele fondului vor fi investite in instrumente cu venit fix, iar cu restul de 20% se vor cumpara optiuni pe indicele ERIXP.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri