1 / 5

Piata de capital, o pasiune din facultate

Intr-un interviu acordat Wall-Street, Alex Paunescu (foto), directorul general al InterCargo, importator al celui mai mare producator de semiremorci din Polonia, vorbeste despre experienta sa pe piata de capital, din Romania, dar si din strainatate.

Pasiunea sa pentru bursa a inceput in urma cu opt ani, "dintr-o joaca", si s-a tranformat cu timpul intr-un mod de investire a banilor personali. Studentul la ASE care cocheta cu Bursa in facultate a devenit managerul unei firme de transporturi puternice pe piata de camioane si semiremorci si jocul de-a bursa este acum parte din viata sa. Ii place adrenalina, riscul si, desi are multe nemultumiri legate de bursa locala, spune ca nu ar parasi niciodata domeniul.

Paunescu povesteste ca a descoperit piata de capital in anul 2001, in vremea studentiei, intai ca un hobby, cu investitii minore, devenind mai activ in ultimii 3 ani, prin plasarea banilor personali.

Astfel, ca student in cadrul Academiei de Studii Economice, el devenise pasionat de zona de investitii, destul de slab conturata atunci in Romania.

Insa, perioada sa de glorie in bursa a coincis cu scaderile dramatice din ultimul an si jumatate.

“Urmarind acest domeniu si citind foarte mult, am intuit ca moment bun de intrare caderile majore din octombrie 2008 – martie 2009 si am cumparat foarte mult. Acum, am randamente foarte mari, chiar de 3 cifre, atat pe BVB, cat si pe America”, explica Paunescu.

In prezent, doar 20% din portofoliul sau este indreptat spre Bursa de la Bucuresti, unde tranzactioneaza singur, online. Pentru America si Polonia foloseste aproape exclusiv serviciile unui broker.

In plus, Paunescu mai tranzactioneaza si forex, prin broker, in special pe perechi monetare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri