1 / 3

Scenarii posibile: Acumularea, cele mai mari sanse in 2010

Specialistii Intercapital Invest sustin, intr-un raport de analiza, ca probabilitatea perioadei de acumulare este de 50% in 2010.

“Cresterile accelerate ale burselor din ultimul an nu sunt sustinute pe deplin de ratele de crestere la nivelul economiilor reale, chiar daca programele de relansare economica initiate de principalele puteri economice ale lumii au avut rezultate pozitive. Dinamica de crestere a burselor este diferita de dinamica economica (desi directia ramane aceeasi), iar recuperarea decalajului dintre evolutiile celor doua este posibila printr-o perioada de acumulare pe pietele de capital. In aceste conditii, mentinem probabilitatea de 50% pentru acest scenariu”, se arata in raport.

In ce priveste cresterile generalizate, probabilitatea scenariului este de 40% la inceputul anului, dupa cresterea graduala pe masura ce evolutia favorabila a burselor a fost confirmata in ultimele trimestre.

Probabilitatea actuala a acestui scenariu, de 40%, reprezinta o crestere importanta fata de 25% in raportul de la sfarsitul lui septembrie si 10% la sfarsitul lui iunie 2009.

“Cu toate cresterile din ultima perioada, indicele BET inregistreaza in prezent valori comparabile cu cele de la jumatatea anului 2005. Prin urmare, cresteri importante ale actiunilor listate la BVB sunt in continuare posibile”, explica analistii Intercapital.

In acelasi timp, probabilitatea scenariului de reluare a scaderilor a fost redusa progresiv, de la 40%, la finalul primului trimestru din 2009, la 35%, in iunie, si 25%, in septembrie 2009.

“Dupa o crestere a indicelui BET de 170% in ultimele 10 luni, atingerea unor noi minime, situate sub cele din februarie 2009, pare o perspectiva indepartata. Totusi, surprizele neplacute sunt intotdeauna posibile, astfel acest scenariu primeste o pondere de 10%”.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri