1 / 4

Inceput cu surprize

Adunarea Generala Extraordinara inceputa in jurul orelor 10:00 ale diminetii de vineri a decurs normal, fara prea multe discutii, pentru inceput, a fost aprobata listarea Bursei de Valori Bucuresti si modificat actul constitutiv in acest sens. Actionarii au respins insa reducerea numarului de aministratori, astfel ca alegerile ulterioare mergeau tot pe 9 locuri vacante.

In prima parte a zilei a aparut si prima surpriza. Cristian Sima, presedintele WBS Romania, si-a anuntat dorinta de a candida la presedintia Bursei, cerand acordul actionarilor.

Sima demisionase joi seara din CA al Sibex si Casei Romane de Compensatie, pentru a evita conflictul de interese.

Odata primit acordul actionarilor, alegerile pentru presedintie au inceput. Desi majoritatea se astepta la o cursa mai stransa intre cei patru candidati: Stere Farmache, Dan Paul, Mircea Botta si Cristian Sima, rezultatul a fost a doua surpriza a zilei: Farmache a fost reales din primul tur, cu 57% din voturi. Urmatorul clasat, dar la o distanta de 36 de procente, fostul vicepresedinte al BVB, Dan Paul.

Acest rezultat a generat mai multe discutii. In primul rand, Septimiu Stoica s-a retras din cursa pentru Consiliul de Administratie.

“Am decis sa candidez pentru Consiliu la insistentele mai multor colegi si pentru ca circulau tot felul de zvonuri privind evolutia acestor alegeri, care, in opinia mea, puneau Bursa in pericol. Astfel am decis sa ma arunc in joc, dar am stiut de la inceput ca daca Farmache va castiga, ma voi retrage”, a declarat Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri.

Apoi, incep zvonurile despre o posibila “lista a lui Farmache” si de faptul ca alegerile la presedintie au aratat ca aceasta echipa intruneste peste 50% din voturi si va castiga si Consiliul.

Cristian Sima a anuntat ca se va intoarce la Sibex, dupa ce cu o zi in urma semnase o demisie conditionata: daca nu va fi ales presedinte, se poate intoarce.

“Am vrut sa fac cu cele doua burse ce a facut Alexandru Ioan Cuza in 1859 cu unirea principatelor. N-am reusit, nu e nicio problema”, declara Sima dupa afisarea rezultatelor.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri