1 / 4

Fondurile de nisa, miza anului 2010

Anul trecut, activele fondurilor de investitii au atins un maxim istoric de 3,3 miliarde lei, la un volum de subscrieri de 3,97 miliarde lei. Apetitul investitorilor s-a mutat spre zona produselor cu risc minim – fonduri monetare sau de obligatiuni – ce au avut ascensiuni importante in anul crizei.

Tendinta continua in prima parte a acestui an, crede Razvan Rusu (foto), director de investitii al Aviva Investors Romania, desi este posibil ca in a doua jumatate a anului sa asistam la intrari masive pe fondurile de actiuni, in contextul unei reveniri a pietei bursiere. Dar 2010 aduce si o noutate in industria de asset management: miza pe fondurile de nisa.

“In 2010 vor aparea foarte multe fonduri de nisa, care se vor adresa unui anumit segment de piata pe care vor incerca sa il acopere, cum este fondul pe indice lansat recent. Cred ca in momentul in care oamenii isi vor dori sa isi ia risc in portofoliu, vor incepe cu actiuni si vor cauta apoi acest gen de produse de nisa”, a explicat Rusu.

In acelasi timp, cresterea continua a activelor va continua in masura in care si retelele de distributie ale bancilor vor vinde in continuare produsele diviziilor de asset managemement.

“Anul trecut s-au vandut foarte multe fonduri care nu aveau risc mare in portofoliu, monetare si de obligatiuni, intr-o perioada cu randamente foarte bune, in care piata monetara a fost la nivele atractive, fara componente de risc”, a continuat Rusu.

Fondurile au fost foarte bine vandute prin retelele bancare, o orientare deliberata a bancilor pentru a promova fondurile de investitii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri