1 / 4

Trangaz, potential de crestere de 113% in urmatorul an

Analistii Erste Group au majorat pretul-tinta pentru transportatorul national de gaze naturale Transgaz Medias (TGN) cu 22% la 241,2 lei/actiune, datorita prognozelor in crestere privind profitul din activitatea reglementata. Pretul-tinta este cu 2,24% mai mare decat ultima cotatie a titlurilor.

“Ne asteptam la un prim trimestru solid pe fondul unor tarife de transport in crestere si ca urmare a reducerii costurilor de intretinere”, afirma Raluca Ungureanu, analist piete de capital in cadrul BCR.

Analista considera ca titlurile au un potential de crestere de 43,8% in urmatoarele 6 luni si de 113,2% in urmatoarele 12 luni.

In privinta profitului pentru acest an, Ungureanu estimeaza ca rezultatul din activitatea reglementata se va majora, insa cel din activitatea de tranzit sa se reduca. Reprezentanta BCR estimeaza ca transportatorul va obtine un profit de 282,15 milioane lei in acest an.

Transgaz prognozeaza pentru acest an un profit net de 298,08 milioane lei, in usoara crestere fata de cel din 2009.

“Transgaz poate fi considerata cea mai importanta actiune de pe piata de capital locala din punctul de vedere al dividendelor oferite, datorita profitabilitatii stabile si a politicii de repartizare a profitului, ca urmare a detinerii de catre stat, de circa 50% din rezultat”, se indica in raportul de analiza Erste.

Raluca Ungureanu estimeaza ca societatea va oferi pentru rezultatul din 2009 un dividend de 12,66 lei/actiune, cu 21% mai mare decat cel pentru profitul din 2008.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri