1 / 4

Platforma online: Un proces educativ

La sapte luni dupa lansarea platformei online Alpha Cosmos Trade, ce ofera acces la 26 de piete internationale, bilantul este unul pozitiv. Insa aceasta miscare face parte din strategia companiei de a oferi clientilor servicii diversificate.

Lansarea Alpha Cosmos Trade nu a avut planificat un target fix al numarului de clienti de atras, ci a facut parte din strategia de business de a oferi un serviciu cu acces pe mai multe piete.

“Cand lansezi o astfel de platforma pe o piata cu volume atat de mici ca la Bursa din Bucuresti, nu stii la ce sa te astepti. Am vrut sa deschidem competitia pe aceasta zona si sa vedem reactiile. Dar pot spune ca feedback-ul este pozitiv”, a declarat Bairactaris.

In ce priveste activitatea pe platforma, managerul Alpha Finance spune ca sunt perioade in care clientii tranzactioneaza mai intens pietele internationale decat bursa locala, si invers. “Per ansamblu, a fost un proces educativ pentru toti clientii nostri”.

Bursele din Statele Unite ale Americii, Grecia, Germania si Austria sunt printre cele preferate de clienti, insa exista si piete pe care nu s-a tranzactionat deloc pana acum.

“Este foarte dificil pentru cineva din Romania sa fie foarte bine informat pe toate pietele si sa le urmareasca. Este normal sa fie si burse fara tranzactii pe platforma noastra, pentru ca noi oferim 26 de piete din toate continentele si este aproape imposibil sa fii interesat de toate”, explica Stelios Bairactaris.

Platforma are peste 100 de clienti activi, insa managerul spune ca ar fi fost un succes chiar daca ar fi fost doar jumatate. Mai ales ca volatilitatea excesiva de pe toate pietele din ultimele luni i-a facut pe investitori mai precauti.

El spune despre romani ca au avantajul de a fi conectati la toate informatiile de care au nevoie, prin presa de business si internet.

“Cine vrea sa fie la curent, o poate face foarte usor. Ar fi o greseala sa te plangi ca oamenii nu au acces la informatie. Mai degraba nu au avut acces la pietele straine pana acum. Fluxul de stiri la care sunt conectati le deschide si apetitul pentru investitii in mai multe tari”, a mai spus managerul.

Insa a tranzactiona pe alte piete este o alternativa pentru romani, in timp ce bursa locala trebuie sa fie piata de baza si in business-ul unui broker, care trebuie sa ofere research de calitate, platforme si tehnologii performante.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri