1 / 4

Oportunitatea Bursei din Londra

Companiile romanesti, atat cele deja listate pe piata locala, cat si cele in cautare de finantare pot benefica de oportunitatea listarii pe Bursa din Londra, crede Elizabeth Parrott (foto), manager pentru Europa Continentala la Bursa din Londra (London Stock Exchange – LSE).

“Este o oportunitate foarte mare pentru companiile romanesti sa se listeze pe LSE, fie ca este vorba de companii deja cotate, care pot beneficia de o vizibilitate si pe bursa londoneza, fie ca sunt companii inca nelistate, ce pot obtine finantare importanta prin bursa”, a explicat Parrott, prezenta la un seminar organizat de PricewaterhouseCoopers Romania.

De asemenea, oficialul LSE a remarcat interesul investitorilor romani pentru piata de capital londoneza, justificat de accesul la companii internationale, din mai multe tari ale lumii, intr-un cadru mai accesibil, transparent si reglementat si cu un profit de risc mai scazut.

Legat de o posibila listare la Londra a unei companii romanesti, in acest an, Elizabeth Parrott a evitat sa faca predictii, dar a mentionat ca exista un interes foarte crescut.

“Am discutat cu o serie de companii romanesti, din sectoare traditionale, precum industrie si agricultura, producatori de alimente. Dintre acestea, numai una este deja listata, celelalte cereri sunt de la companii care acum cauta optiuni de finantare. Discutiile sunt in statiu initial, companiile isi creeaza strategii si in aceste momente listarea poate fi oricand inlocuita cu o tranzactie de fuziune/achizitie, de exemplu”, a explicat managerul.

Mai mult, trebuie luat in calcul si faptul ca procesul unei listari duale este unul indelungat si complicat, ce poate dura chiar mai mult de un an, in unele cazuri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri