1 / 4

Inceput agitat, evolutie linistita

Saptamana trecuta a inceput cu doua stiri negative despre doi emitenti ai Bursei de Valori Bucuresti: insolventa Impact Bucuresti si acuzatiile de manipulare de la Banca Transilvania. Efectele au fost doar de moment, cotatiile nefiind influentate vizibil de aceste vesti.

Evolutia din ultimele zile se poate caracteriza ca o perioada de asteptare, in care indicii au consemnat aprecieri usoare, dar pe volume extrem de reduse.

Valoarea totala tranzactionata cu actiuni a scazut cu 27,13%, fiind de 40,75 milioane lei. Din aceasta, 34% reprezinta tranzactii realizate cu actiunile din cosul indicelui BET, 49% s-au realizat pe cele cinci Societati de Investitii Financiare, iar 17% din tranzactii au avut loc pe celelalte companii listate in acest moment la BVB.

Sectoarele energetic si utilitati au acumulat un procent de 11% din valoarea totala schimbata la bursa, se arata in raportul de analiza al Intercapital Invest, Puls Capital.

In aceasta saptamana s-au inregistrat tranzactii cu obligatiuni in valoare de 0,55 milioane de lei, acestea reprezentand doar 1,19% din valoarea totala tranzactionata la BVB.

Indicii bursieri au inregistrat evolutii usor pozitive, intre 0,86% pe indicele BET-C si 2,04% pe indicele BET-FI.

In saptamana analizata, 27 emitenti au crescut, 17 au stagnat si 17 societati au scazut. Transilvania Constructii (COTR) a consemnat o crestere de 13,55%, Alro Slatina (ALR) si Alumil (ALU) inregistrand aprecieri de 6,67% si 5,19%.

Saptamana trecuta, cel mai mult s-au depreciat titlurile Mechel Targoviste (COS), Electrocontact (ECT) si Rompetrol (RRC), care au scazut cu 9,38%, 4,17% si respectiv cu 4,01%, urmate de titlurile Boromir Prod Buzau (SPCU), cu o scadere de 3,45%, se mai consemneaza in raportul citat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri