Platforma noua pentru mobil

Platforma noua pentru mobilCompania de brokeraj Tradeville a lansat ieri o noua platforma mobila de tranzactionare pe piata de capital, Startrade Mobile, accesibila de pe orice tip de telefon mobil care are conexiune la internet.

Startrade Mobile pastreaza toate functionalitatile platformei mini, lansata in 2007avand in plus actualizare automata in timp real pentru fiecare pagina, mai multe informatii, o interfata mai intuitive si cotatii in timp real.

“Prin aceasta platforma oferim investitorilor un plus de accesibilitate, viteza si simplitate in tranzactionarea pe bursele romanesti: BVB si Sibex. Aceasta noua platforma face parte din planul Tradeville de a continua investitiile in dezvoltare tehnologica in scopul de a furniza clientilor servicii pe piata autohtona si pietele internationale, la standarde inalte de siguranta, stabilitate a aplicatiilor, mobilitate”, a declarat Mihaela Biciu (foto), director general Tradeville.

Prin StartTrade Mobile, clientii Tradeville pot vizualiza in timp real cotatiile actiunilor si instrumentelor derivate de la Bursa de Valori Bucuresti si de la Sibex, au acces la grafice si date financiare, precum si la situatia curenta a contului: portofoliu, activitate, ordine aflate in piata. De asemenea, clientii pot transfera bani intre conturi, lansa ordine de tranzactionare si pot participa la discutiile din forumul Tradeville.

Startrade Mobile poate fi utilizata asemeni oricarui site care este accesat de pe telefonul mobil. Fiecare pagina este adaptata pentru telefonul mobil, toate fiind dimensionate special pentru a asigura o descarcare rapida si o utilizare simplificata, in siguranta.
Platforma poate fi accesata de pe orice telefon cu acces la internet, dar pentru o utilizare optima, se recomanda aparate cu o rezolutie minima a ecranului de 240x360px.

De asemenea, platforma ofera posibilitatea introducerii ordinelor conditionate fie de o anumita ora, fie de executarea unui alt ordin (de vanzare, de exemplu). “Acest tip de ordine este un prim pas in implementarea algorithmic trading, un procedeu foarte intalnit afara”, a explicat Bogdan Barbieru, product developer la Tradeville.

"Am sacrificat profitul pentru dezvoltare"

"Am sacrificat profitul pentru dezvoltare"Mihaela Biciu a explicat ca, in curand, compania va lansa si o aplicatie care se poate instala pe telefonul pobil, ca o completare a acesei platforme online.

In ultimul an, Tradeville a investit peste 300.000 de euro in dezvoltare tehnologica si largirea ofertei de instrumente financiare, mizand foarte mult si pe educarea clientilor actuali si potentiali, prin seminarii si webinarii gratuite.

De asemenea, compania pregateste doua concursuri pe platforma demo, in parteneriat cu Sibex si Junior Achievement, vizand educarea financiara a tinerilor studenti, in principal.

In prezent, Tradeville are aproape 6000 de conturi deschise pe toate tipurile de servicii oferite, clienti activi fiind in jur de 3.000, in ultimele 12 luni. Dintre acestia, in jur de 800 au tranactionat si pe pietele externe.

Compania de brokeraj a incheiat anul trecut aproape de breakeven, tendinta fiind continuata si in primele sase luni ale acestui an. Conform datelor preliminare explicate de CEO Tradeville, profitul companiei in primul semestru nu va depasi 20.000 de euro. “Nu suntem pe pierdere, dar am sacrificat profitul pentru o dezvoltare a firmei si pentru fidelizarea clientilor”, a explicat Mihaela Biciu.

CEO-ul Tradeville a explicat ca singura sursa de finantare pentru investitii sunt profiturile realizate de companie.

Extindere in regiune dar focus pe teritoriu

Extindere in regiune dar focus pe teritoriuDe curand, firma de brokeraj a deschis doua companii cu aceeasi activitate in Serbia si Bulgaria, ca urmare a constatarii unui interes crescut a clientilor de acolo pentru piata romaneasca.

Astfel, compania Tradeville din Bulgaria functioneaza de 3 luni iar cea din Serbia de 6 luni. De asemenea, de cateva luni brokerul a deschis o prima agentie teritoriala, la Cluj, tendinta pe care vor sa o continue si in urmatoarele luni, in mai multe orase.

Extinderea regionala nu este un focus in urmatoarea perioada, consolidarea pozitiei in Romania fiind mult mai importanta.

Tradeville nu tranzactioneaza pe bursa in nume propriu, prin cont “house”, singurele venituri fiind din comisioane, de pe Bursa romaneasca dar si din strainantate. Pentru piata locala, comisioanele percepute variaza intre 0,3 si 1%, in timp ce pentru bursele straine acestea variaza in functie de costurile aferente.

In primul semestru, Tradeville a ocupat locul 14 din cei 68 de intermediari active la Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj total de 240,8 milioane de lei. La Bursa din Sibiu, brokerul este printre cei mai activi, ocupand primul loc in ierarhia intermediarilor, atat in 2009 cat si luna trecuta.

Dupa primul semestru, Tradeville se plaseaza pe locul 14 din cei 68 de intermediari de la BVB, cu un rulaj de 240,8 milioane lei, iar la Sibex este una dintre cele mai active firme de brokeraj.

Casa de brokeraj este controlata de Andrei Siminel, care detine indirect, prin intermediul Annaliesse Investments Limited, 95% din titlurile Tradeville. Siminel este membru in Consiliul de Administratie al BVB si director general al New Century Holdings Advisors, compania care adminstreaza fondul de investitii Broadhurst Investments.