1 / 4

Bursa din Viena, indicele ATX si denominare in euro

Banca Transilvania Asset Management a anuntat ca va demara procedura de aprobare a BT Index Austria ATX, un fond pasiv, ce va avea ca referinta indicele ATX (Austrian Traded Index).

Radu Hanga (foto), directorul general al BT Asset Management, spune ca a resimtit un interes crescut pentru produsele denominate in euro, in special din zona clientilor mai mari.

“In plus, ne-am dorit expunere pe o piata mai matura, iar bursa austriaca a fost un pas natural, fiind cunoscuta de investitori. Mai mult, indicele ATX are in componenta sa o serie de companii mari, cu operatiuni in intreaga regiune, nu doar in Austria. Practic, acest fond este un vehicul de expunere pe regiune”, a declarat Hanga, pentru Wall-Street.

Chiar daca in acest moment, Europa Centrala si de Est nu inregistreaza cele mai mari cresteri, economia globala a intrat intr-un proces de revenire, care se va resimti si in regiune.

Problemele de aici se reflecta in preturile scazute si in potentialul de crestere, crede managerul BT AM.

BT Index Austria ATX va fi lansat pana la sfarsitul anului, dupa ce va primi toate aprobarile de la CNVM, in urmatoarele luni.

Legat de colaborarea cu bursa din Viena, Radu Hanga spune ca a fost una foarte buna. “Au fost extrem de deschisi, de interesati si dornici de face business. Din pacate, aceste lucruri nu se aplica si in piata locala”.

Pentru moment, acesta este primul pas in zona fondurilor denominate in euro. Insa, ca planuri de viitor, oficialul BT Asset Management ia in calcul si intrarea pe zona produselor cu risc scazut, in euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri