Peste 7 milioane lei, de la mai mult de 300 de investitori

Peste 7 milioane lei, de la mai mult de 300 de investitoriOferta de vanzare a unitatilor iFond Financial, administrat de Intercapital Investment Management, a fost suprasubscrisa de peste 3 ori, conform datelor preliminare.

Oferta a strans peste 7 milioane de lei de la investitori, insemnand in jur de 35.000 de unitati vandute, potrivit datelor centralizate pana ieri, in jurul orei 17.30. La oferta au subscris in jur de 300 de investitori.

Razvan Pasol (foto), directorul general al Intercapital Invest, ce detine administartorul de fonduri, a declarat pentru Wall-Street ca exista estimari conform carora s-au vandut aproape 40.000 de unitati de fond, numarul maxim scos la vanzare in oferta. Aceste informatii vor fi confirmate in cursul zilei de astazi, dupa ce vor fi verificate toate datele.

Daca se va depasi limita maxima de 40.000 de unitati din oferta, deci va fi subscrisa o unitate de mai multe ori, alocarea actiunilor se va face pro-rata. Astfel, investitorii vor primi un numar de actiuni proportional cu suma depusa.

Data emisiunii unitatilor de fond este 20 august.

Pasol a explicat ca au subscris atat investitori de retail cat si institutionali, ponderea lor nefiind publica.

“Produsul s-a dovedit atractiv si interesant pentru investitori. Noi am stabilit limita maxima a unitatilor scoase la vanzare la 40.000 de unitati, deci aveam asteptari si pentru acest nivel. Suntem, in aceasta zona, nu cred ca se va depasi cu mult aceasta cifra, dar vom vedea la finalul centralizarii si verificarii datelor”, a mai spus Pasol.

"Asteptarile noastre initiale au fost depasite"

"Asteptarile noastre initiale au fost depasite"“Gradul de suprasubscriere in oferta iFond Financial demonstreaza ca apetitul investorilor pentru produse interesante este unul ridicat. Asteptarile noastre initiale au fost depasite atat ca numar de investitori, cat si ca valoare, pana la momentul actual nivelul de subscriere in oferta fiind foarte apropiat de valoarea maxima pusa in vanzare si de cateva ori peste nivelul de la care aceasta oferta se putea inchide cu succes”, a declarat Andreea Gheorghe, directorul adjunct al Intercapital Investment Management.

Suma atrasa de primul IPO din acest an vine in contextul in care, in ultimele saptamani, lichiditatea media zilnica pe Bursa de Valori Bucuresti a depasit cu greu 4 milioane de euro.

iFond Financial isi propune sa plaseze 50% din active in actiunile Fondului Proprietatea, dupa inregistrarea acestuia ca fond de tip AOPC la CNVM.

Diferenta pana la 100% din activul iFond Financial Romania este investita in emitenti din sectorul financiar: actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), actiunile Bursei de Valori Bucuresti si ale Sibex, actiuni bancare tranzactionate pe piata de capital din Romania.

Numarul de unitati de fond puse in vanzare in cadrul ofertei este de 10.000, fiecare unitate avand un pret de vanzare de 202 lei, 2 lei fiind comisionul de subscriere.

Strategia iFond Financial

Strategia iFond FinancialStrategia de investitii a Fondului urmareste doua obiective: valorificarea potentialului de crestere pe termen mediu si lung al sectorului serviciilor financiare in Romania, prin investitii in instrumente financiare emise de banci, fonduri de investitii, operatori de piata (burse de valori) sau alti furnizori de servicii financiare si acordarea accesului investitorilor la actiunile Fondului Proprieatea, prin investitii in acest emitent de pana la 50% din totalul activului, pana la momentul admiterii la tranzactionare a Fondului Proprietatea.

Dupa listarea Fondului Proprietatea pe o piata reglementata, strategia fondului inchis de investitii iFond Financial prevede reducerea graduala a detinerilor in actiuni ale Fondului Proprietatea, in functie de evolutia pretului de tranzactionare sau dupa caz, mentinerea de maxim 40% din valoarea activelor in actiuni ale acestui emitent.

Strategia fondului are in vedere mentinerea unor detineri importante in actiuni al Fondului Proprietatea pe toata durata de viata a fondului inchis iFond Financial, precum si investitii in celelalte active strategice pentru Emitent: alte fonduri listate, actiuni bancare si actiuni ale operatorilor de piata.

Conform estimarilor existente, specialistii Intercapital Invest mizeaza pe un potential important de dezvoltare pe termen mediu si lung a pietei financiare, tinant cont de profilul Romaniei pe piata emergenta.

Fondul iFond Financial Romania isi propune sa valorifice acest potential, prin investitii in emitenti importanti din sectorul financiar. Astfel, tinta de alocare a activului fondului la momentul lansarii, dupa inchiderea cu succes a ofertei publice de vanzare de unitati de fond prespune mai multe aspecte.

Prin politica de investitii si tintele de alocare propuse, iFond Financial este, in prezent, singura alternative transparenta si reglementata penetru toti investitorii interesati de achizitionarea actiunilor emise de Fondul Proprietatea inaintea listarii acestora la bursa.

Citeste si Planul de bataie al SAI-ului Intercapital: Miza pe risc si ochii pe Fondul Proprietatea