1 / 4

Peste 7 milioane lei, de la mai mult de 300 de investitori

Oferta de vanzare a unitatilor iFond Financial, administrat de Intercapital Investment Management, a fost suprasubscrisa de peste 3 ori, conform datelor preliminare.

Oferta a strans peste 7 milioane de lei de la investitori, insemnand in jur de 35.000 de unitati vandute, potrivit datelor centralizate pana ieri, in jurul orei 17.30. La oferta au subscris in jur de 300 de investitori.

Razvan Pasol (foto), directorul general al Intercapital Invest, ce detine administartorul de fonduri, a declarat pentru Wall-Street ca exista estimari conform carora s-au vandut aproape 40.000 de unitati de fond, numarul maxim scos la vanzare in oferta. Aceste informatii vor fi confirmate in cursul zilei de astazi, dupa ce vor fi verificate toate datele.

Daca se va depasi limita maxima de 40.000 de unitati din oferta, deci va fi subscrisa o unitate de mai multe ori, alocarea actiunilor se va face pro-rata. Astfel, investitorii vor primi un numar de actiuni proportional cu suma depusa.

Data emisiunii unitatilor de fond este 20 august.

Pasol a explicat ca au subscris atat investitori de retail cat si institutionali, ponderea lor nefiind publica.

“Produsul s-a dovedit atractiv si interesant pentru investitori. Noi am stabilit limita maxima a unitatilor scoase la vanzare la 40.000 de unitati, deci aveam asteptari si pentru acest nivel. Suntem, in aceasta zona, nu cred ca se va depasi cu mult aceasta cifra, dar vom vedea la finalul centralizarii si verificarii datelor”, a mai spus Pasol.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri