1 / 4

"BVB merita aceasta sansa "

Anca Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar doi ani mai tarziu a devenit director general al pietei Rasdaq. Dupa fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq.

Dupa demisia lui Stere Farmache, la finalul anului 2008, aceasta a fost numita interimar pentru sase luni, urmand ca la jumatatea anului sa primeasca mandat prelungit ulterior pe o perioada nedeterminata.

La finalul saptamanii trecute, Anca Dumitru a renuntat la aceasta functie, predand stafeta lui Valentin Ionescu, noul director general al Bursei de Valori Bucuresti, incepand cu data de 27 septembrie.

De ce a decis directorul BVB sa renunte la functie?

“Pentru ca, in conformitate cu strategia Consiliului Bursei, BVB trece intr-o noua etapa, in care dezvoltarea, promovarea, atat pe plan intern dar si pe plan international, devin principalele prioritati. Desi tanar, Valentin Ionescu are sansa de a veni la conducerea Bursei dupa o serie de experiente profesionale deosebite. A fost broker, a lucrat direct in mai multe piete europene, le cunoaste bine mecanismele, dezvoltarile, are experienta in sales, entuziasm, este exact omul de care are acum BVB nevoie. Si BVB merita aceasta sansa”, a declarat Anca Dumitru pentru Wall-Street.

In opinia sa, noul CEO are toate sansele sa aduca Bursa de Valori Bucuresti la nivelul celor mai dezvoltate piete din regiune, intr-un timp scurt.

Dar, pe langa experienta si cunostintele pe care le are, noul CEO al BVB are nevoie si de alti factori: de imbunatatirea mediului economico-financiar intern si international, de sustinerea echipei BVB, de colaborarea brokerilor, de materializarea privatizarilor anuntate si de listarea Fondului Proprietatea, considera Anca Dumitru.

Primele reactii ale numirii lui Valentin Ionescu ca director general al BVB au fost pozitive, dar noul executiv al Bursei primeste o misiune grea: de a se ridica la nivelul asteptarilor pietei si a celor care au incredere in expertiza sa.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri