2 / 4

Comitetul reprezentativ a creat nemultumiri. Ce rol va avea?

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a cerut ca administrarea FP sa fie facuta doar de Franklin, considerand ca acest Comitet Reprezentativ poate prelua din atributii, prin convocarea AGA sau supravegherea deciziilor.

Mark Mobius a explicat ca acest comitet nu va fi implicat in deciziile zilnice care tin exclusiv de manager. “Ei vor trebui sa supravegheze contractul nostrum, dar vom lua decizii independente”, a mai spus Mobius.

Reprezentantii Franklin au mai spus ca, la nivel international, existent unei structure cu rol de supraveghere este des intalnita, menirea ei fiind sa vegheze asupra intereselor actionarilor.

De asemenea, membrii comitetului pot cere explicatii legat de deciziile luate, administratorii fiind obligati sa le dea.

Ieri, actionarii au votat revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere si a Directoratului Fondului Proprietatea, ca urmare ca numirii Franklin Templeton ca administrator unic. Propunerea a fost votat cu 99% din voturi.

In Comitetul Reprezentantilor au fost numiti Corin Trandafir (foto). avocatul familiilor Auschnitt si Malaxa, Cristian Busu, actionar si CFO al Fondului, Monica Maurer-George, consultant al Ministerului Economiei, Bogdan Dragoi, economist, si Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania si presedintele Amcham.

Membrii Comitetului vor primi o remuneratie de 9.000 brut pe luna.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri