3 / 4

Ce au declarat reprezentantii noului administrator

Mark Mobius (foto), presedintele executiv al companiei americane Franklin Templeton Investments, a declarat ca se bucura sa vada ca acum este primit mai calduros decat in urma cu un an.

“Imi amintesc ca acum un an am venit aici si am fost primit cu oarecare furie. Ma bucur sa vad fete mai luminoase acum. Pentru tot personalul nostru, administrarea Fondului este o misiune sacra, pe care o vom indeplini in beneficiul tuturor care asteapta despagubirile. Asteptam orice idei si critici ale dvs”, a declarat Mark Mobius, prezent la adunarea actionarilor.

Echipa din Romania a Franklin Templeton va colabora cu specialistii din mai multe tari emergente, precum Hong kong sau Singapore, fiind multe companii similar, care pot fi comparate.

Dupa aprobarea mandatului de administrare in AGA, Mobius si-a asumat ca obiective principale cresterea pe termen lung a valori actionarilor, imbunatatirea comunicarii, difersificarea portofoliului FP si administrarea active a fondului.

De asemenea, Mobius a mai spus ca se doreste listarea companiilor din portofoliu si randamente dinm cresterea valorii de piata si din dividend.

In conferinta de presa de dupa AGA, oficialii FP au declarat ca listarea FP la BVB va avea loc la inceputul anului viitor, tot in 2011 dorindu-se si cotarea pe bursa londoneza.

“Conform contractului, prospectul de oferta al FP trebuie depus la CNVM pan ape 22 decembrie, estimam ca listarea va avea loc in ianuatie – februarie 2011. Tot anul viitor vrem si listarea la Londra, dar trebuiue sa tinem cont ca va fi nevoie de implementarea unor schimbari de ordin structural, la nivel de organizare”, a explicat Greg Konieczny, fund manager Franklin Templeton pentru Romania.

Una din schimbarile cerute pentru listarea la LSE priveste dreptul de vot – o actiune detinuta ar trebui sa insemne un vot, lucru neaplicabil in Romania. De asemenea, vor mai fi modificari in drepturile actionariatului sau in misiunea directoratului.

Dupa distribuirea dividendelor, FP va ramane cu peste 1 miliard de lei in banci, suficienti pentru inceperea unui program de investitii.

“Tinand cont de faptul ca va fi cel mai mare jucator de pe Bursa, tot ce vom face va fi atent monitorizat iar noi trebuie sa fim atenti si transparent. Asa cum stim toti, mai mult de jumatate din activele FP sunt investite in companii nelistate, deci fie vom ajuta acele companii cu aport de capital, fie le vom lista. Deci nu vom face doar tranzactionare”, a mai spus Mobius.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri