1 / 4

Certinvest revine in piata, dupa doi ani

De la 1 noiembrie 2010, Aviva Investors Romania revine la denumirea Certinvest, dupa finalizarea procesului de management buyout.

Compania isi propune sa creasca activele cu cel putin 50% anual in urmatorii trei ani si sa lanseze primul serviciu integrat de asset management din Romania. Mai mult, distributia fondurilor deschise se va face in mare parte pe internet, iar focusul pe administrarea individuala a portofoliilor va creste, au anuntat oficialii companiei.

“De cand s-a anuntat rascumpararea companiei, nu numai ca nu am pierdut nici un client, dar feedback-ul din piata a fost unul favorabil, iar sumele investite au inceput sa creasca. Aceasta pe fondul unei evolutii anuale foarte bune in care valoarea activelor administrate a crescut cu 93%. Aceasta crestere a fost generata in principal de cresterea numarului de portofolii individuale administrate, de la 35 la inceputul anului, la 62 la sfarsitul lui octombrie 2010”, a declarat Eugen Voicu (foto), director general Certinvest.

Societatea de administrare Aviva Investors Romania a fost rascumparata printr-un proces de management buyout de Eugen Voicu. Astfel, prin decizia CNVM nr. 1171 din 14 septembrie 2010, a fost autorizata tranzactia de vanzare – cumparare a societatii de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania.

“Experienta de a fi intr-un mare grup financiar a fost extraordinara. Chiar daca Aviva Investors Romania era cea mai mica din grup, ne-am aliniat la procedurile lor si am invatat multe lucruri. Dar cred ca este loc si pentru independent in aceasta piata, chiar daca este dominata de administratorii din marile grupuri financiare”, a mai spus Voicu.

Cu o cota de piata de 38% pe segmentul portofoliilor administrate, Certinvest este al doilea administrator de portofolii private de pe piata romaneasca, la 30 septembrie 2010. Pe segmentul de retail, numarul de clienti este de aproximativ 11,000 de clienti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri