1 / 3

Brokerii se pregatesc pentru FP

Listarea celui mai asteptat emitent este un proiect major pentru piata de capital romaneasca si un subiect de interes, atat pentru investitorii cu experienta cat si pentru cei care nu au testat inca bursa. Subiectul are influente importante in activitatea multor SSIF-uri, care in ultimele luni s-au concetrat pe rapoarte de analiza, proiecte pe baza FP, oferte pentru clienti.

Miza cea mai importanta ramane insa atragerea de clienti. Dupa un 2010 in care lichiditatea a scazut dramatic si interesul pentru piata a fost tot mai scazut, brokerii mizeaza ca listarea FP va aduce un numar mare de investitori in piata. Chiar daca multi proprietarii de actiuni vor avea tendinta de a isi vinde participatiile, o parte ar putea sa ramana in piata, sa manifeste interes si pentru alti emitenti sau sa intre pe bursa special pentru fond.

Brokerii si managerii de SSIF consultati de Wall-Street.ro spun ca poarta discutii constant cu investitori interesati de tranzactionarea FP, mizand pe atragerea atentiei acestora spre intreaga piata.

“Avem permanent discutii atat cu investitori interesanti de piata de capital in general, cat si cu cei intresat in special de tranzactionarea actiunilor FP. Multi dintre acestia vad in listarea actiunilor FP o buna oportunitate pentru a investi pe piata de capital. In plus, avand in vedere faptul ca in Romania climatul economic este in curs de redresare, preturile titlurilor tranzactionate la BVB au devenit atractive. Acest aspect, alaturi de listarea actiunilor FP, speram sa aduca un plus de lichiditate la bursa in perioada urmatoare”, a declarat Raul V. Has – senior trader la SSIF Broker.

Razvan Pasol (foto), managerul Intercapital Invest, spune ca exista contacte permanente cu investitori importanti interesati sa cumpere si sa vanda actiuni ale Fondului Proprietatea ulterior listarii acestuia la Bursa.

Si Octavian Molnar, directorul adjunct al IFB Finwest, spune ca poarta discutii cu mai multi investitori care au manifestat interes fata de titlurile FP, atat straini cat si locali.


Brokerii mizeaza pe Fondul Proprietatea pentru a atrage investitoriArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.