3 / 7

Cum vor evolua titlurile FP in prima saptamana?

Adi Lupsan: Nu cred ca vom avea un trend clar in prima saptamana. Ma astept la o evolutie in laterala sau probabil ca pretul va evolua in acelasi canal cuprins intre 0.6-0.8. Daca ar fi sa fac o estimare pe termen mediu (intre 1-3 luni) atunci putem vorbi de un trend usor descendent cotatiile Fondului Proprietatea putand atinge la sfarsitul lunii aprilie cotatii cuprinse intre 0.5-0.6 lei actiune. Fundamentarea acestor preturi vine din pespectiva unor corectii care pot sa apara in primava acestui an pe marile piete externe.

Adrian Barbulescu: Pe parcursul primelor sedinte de tranzactionare vom avea de-a face cu o evolutie oscilanta, in sensul ca pretul va incerca sa isi gaseasca un echilibru si acesta va fi strans legat de marimea vanzatorilor si cumparatorilor.

Bogdan Ceuca: In prima saptamana vom merge in sus dar putin maxim +5%.

Dragos Darabut: Listarea fondului a starnit cu siguranta si interesul fondurilor de investitii straine. Ramane de vazut daca acestea vor lua pozitii inca din primele zile de tranzactionare sau daca vor astepta cu scopul de a cumpara la un pret mai mic. Pe baza analizei fundamentale compararea mediei P/BV a sectorului international de fonduri de investitii cu active similare cu valoarea contabila pe actiune a FP estimata pentru 2010 ofera un pret orientativ de 0.8 lei/actiune care ar putea fi atins pe parcursul lui 2011.

Liviu Avram: Cred ca va avea o evolutie pozitiva, sustinuta de un interes crescut la cumparare.

Andrei Radulescu (foto): Depinde foarte mult in primul rand de nivelul de inchidere din prima sedinta! Acesta va constitui o referinta foarte importanta in filosofia investitiilor in titluri FP (deci pentru potentialii cumparatori FP)! Totodata, depinde si de gradul de nerabdare a actualilor detinatori de titluri FP de a vinde. Nu in ultimul rand, depinde si de contextul bursier international. Foarte multe necunoscute, greu de spus care va fi semnul dupa prima saptamana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri