1 / 5

Drumul derivatelor pe FB, de la 1 februarie la 27 ianuarie

Bursa de Valori Bucuresti a anuntat lansarea derivatelor pe Fondul Proprietatea imediat dupa ce a fost stabilita concret listarea pe piata spot, dar prima data oficiala a fost anuntata de Stere Farmache, presedintele BVB.

La conferinta de presa organizata cu ocazia inceperii tranzactionarii actiunilor FP, Farmache a anuntat ca BVB la lansa derivatele cu acest activ suport la 1 februarie.

In cursul zilei de ieri, Bursa din Bucuresti a remis un comunicat prin care anunta lansarea noilor produse de pe 27 februarie (astazi).

Si derivatele de la Sibex au urmat aproximativ aceleasi coordonate temporale. Bursa sibiana a anuntat ieri ca va lansa derivatele pe FP incpand cu 1 februarie. Dupa aproximativ o ora, timp in care BVB anuntase data lansarii propriilor contracte futures pe FP, oficialii Sibex au rectificat data lansarii – 27 ianuarie.

Contactat de Wall-Street.ro, Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu, a declarat ca modificarea nu are nicio legatura cu anuntul BVB.

„Am primit certificatele de inregistrare de la CNVM, dupa ce am anuntat lansarea derivatelor pe 1 februarie, si am considerat ca suntem pregatiti si ca este un moment bun sa incepem de maine (n.r. de astazi), sa nu ratam nicio zi de lichiditate si volatilitate. Nu pot sa spun ca are vreo legatura cu decizia Bursei din Bucuresti de a lansa contractele futures pe FP tot de maine”, a declarat Teodor Ancuta.

Mizand pe interesul foarte ridicat pentru actiunile FP, pe lichiditatea foarte buna atrasa pe piata spot si pe notorietatea emitentului, seful Sibex se asteapta ca noile contracte sa depaseaza DESIF5, lideul actual, ca lichiditate.

„Cred ca noile contracte futures, cu activ suport pe Fondul Proprietatea vor deveni lideri de lichiditate”, a mai spus Ancuta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri