1 / 4

Nilas, BT Securities: Revolutia s-a terminat. Acesta este nivelul pietei

Rares Nilas (foto), managerul BT Securities, este categoric, opinand ca revolutia Fondului Proprietatea este la final. „A fost o perioada cu volume importante in primele sedinte, cand erau iesiri ale actionarilor si intrari masive ale investitorilor straini. Dar s-a terminat aceasta euforie. Putem gasi multe explicatii pentru aceasta tendinta, dar trebuie sa recunoastem ca acesta este nivelul pietei romanesti de acum”, a declarat Nilas pentru Wall-Street.ro.

Managerul BT Securities a estimat inainte de listare o lichiditate medie zilnica a FP de 4-5 milioane de euro. In ultimele sedinte, valoarea totala tranzactionata pe acest emitent a fost de aproximativ 3 milioane de euro. „Din pacate, Fondul Proprietatea nu a reusit sa duca piata in sus, ci a fost tras in jos de nivelul bursei. In plus, nu este o actiune speculativa. Cand vom avea oscilatii de 8-10% procente, intre minim si maxim, poate va intra in atentia specualtorilor si ar putea revigora piata.

Structura pietei de capital romanesti include investitori strategici, care intra la cumparare si au un singur exit, si speculatori romani, care sunt sunt atrasi de volatilitatea mica a Fondului Proprietatea, a mai spus Nilas.

In opinia sa, pana la finalul anului, pretul va oscila in intervalul 0,6 – 0,7 lei/actiune. Chiar daca exista o posibilitate redusa ca pretul sa atinga valoarea nominala in acest an, Nilas prefera sa nu transmita astfel de estimari foarte optimiste.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri