1 / 4

Acordul cu FMI, important pentru stabilitatea mediului investitonal

ING Investment Management Europe nu acorda o mare atentie Romaniei, ca mediu investitional, din cauza dimensiunii reduse a pietei de capital si a riscurilor tarii.

Cu exceptia fondului Romanian Equity, care investeste peste 50% in active romanesti, piata romaneasca are un free-float si o lichiditate prea mica pentru conditiile olandezilor de la ING.

Cu toate acestea, Ad van Tiggelen (foto), senior investment specialist in cadrul ING Investment Management Europe, considera ca Romania are sanse sa intre in grupul tarilor emergente la care investitorii sa priveasca atent, daca situatia bursei si a mediului economic vor beneficia de imbunatatiri.

Mentinerea relatiei cu Fondul Monetar International este un aspect important pentru mediul investitional romanesc, orice deterioare ducand la cresterea riscurilor, considera oficialul ING. Astfel, schimbarea Guvernului cu unul nou, care sa nu respecte conditiile acordului cu institutiile financiare internationale ar fi un semnal negativ pentru investitori.

„In opinia noastra, acesta este un risc major care planeaza asupra Romaniei. Dar, estimarile privind economia sunt optimiste, desi riscurile politice se mentin. Anul acesta vom vedea o usoara crestere economica. De asemenea, investitiile si diversele proiecte sunt stimuli importanti pentru recapatarea increderii investitorilor”, a declarat van Tiggelen, intr-o intalnire cu presa, organizata la Bucuresti.

El estimeaza ca Romania ar putea adera la zona euro in 2011, fiind nevoie de o perioada de stabilitate inainte de adoptarea monedei unice.

Sursa foto: www.ingim.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri