Mircea Basescu: Presedintele nu are legatura cu relatia mea cu familia Anghel

Mircea Basescu: Presedintele nu are legatura cu relatia mea cu familia Anghel

Mircea Basescu spune ca presedintele Traian Basescu nu are "niciun fel de legatura" cu relatia sa cu membrii familiei Anghel si ca inregistrarile audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context, iar acestea sustin starea de fapt prezentata de el in cuprinsul plangerii penale pentru santaj.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii joi dimineata, Mircea Basescu arata ca presedintele Traian Basescu nu are nicio legatura cu cazul presupusului santaj, iar atragerea sa in acest "scandal mediatic nu are niciun suport real", potrivit Mediafax.

"In primul rand semnalez faptul ca atragerea Institutiei Prezidentiale si a presedintelui Romaniei in acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu are niciun fel de legatura cu relatia mea cu membrii familiei Anghel. Mentionarea numelui lui Traian Basescu in dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a facut in sensul concluzionat in cuprinsul emisiunii de televiziune. Am mentionat ca presedintele stie de cazul lui Anghel Sandu in conditiile in care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situatia sa fiind de notorietate. Este regretabil ca se incearca denigrarea Institutiei Prezidentiale in conditiile in care presedintele Romaniei, prin activitatea sa din ultimii ani, a incercat si a reusit sa faca Justitia sa poata functiona in Romania", spune Mircea Basescu in documentul citat.

Mircea Basescu: Fratele meu e foarte suparat. Nu am luat bani pentru eliberarea lui Bercea

Mircea Basescu: Fratele meu e foarte suparat. Nu am luat bani pentru eliberarea lui Bercea

Mircea Basescu a declarat ca a vorbit cu fratele lui, presedintele Traian Basescu, de cand a inceput acest scandal si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondial si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a spus joi dimineata, cand a iesit din curtea casei sale, ca presedintele stia despre cazul lui Bercea Mondial, asa cum "stia toata tara" si ca nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia, informeaza Mediafax.

"Este o mare eroare sau sa-i spun rautate sa amesteci presedintele tarii intr-o asemenea problema (...) Este interpretarea lor ca eu zic ca presedintele stie. Presedintele stie despre un asemenea caz, cum sa nu stie. Stia toata tara si sa nu stie presedintele despre cazul Bercea Mondialu?", a spus Mircea Basescu.

Intrebat daca a vorbit cu fratele sau de cand a inceput acest scandal, Mircea Basescu a spus: "Am vorbit, bineinteles ca este suparat, este foarte suparat. Este extraordinar de urat din partea postului Antena 3 ca nu ne-a raspuns la telefon in timpul emisiunii si ca incerarca sa arunce, sa amestece in mocirla asta creata de ei presedintele tarii".

Jurnalistii au spus ca presedintele nu a facut nicio declaratie de cand a inceput acest scandal, Mircea Basescu raspunzand: "N-avea pentru ce, ca nu stie nimic. Nu stim nimic, nu am auzit nimic, trebuie sa vedem si noi interceptarile alea, care, repet, au fost prezentate trunchiat, aiurea, care din 2012, care din 2011, care din 2013".
Mircea Basescu a mai spus ca nu a luat niciun ban de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si nici nu a incercat eliberarea acestuia. El a precizat ca nu stie nici macar despre ce suma este vorba, iar suma de 250.000 de euro la care face referire in inregistrare reprezinta banii pe care Marian Capatana ii datora familiei lui Bercea Mondial.

Ponta: Demisia presedintelui ar fi cea mai buna pentru ideea de Justitie

Ponta: Demisia presedintelui ar fi cea mai buna pentru ideea de Justitie

Presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a apara ideea independentei justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si al familiei Bercea Mondial, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca poate fi luata in calcul si suspendarea lui Basescu daca s-a implicat in acest caz.

"Este momentul in care insusi presedintele trebuie sa sprijine prestigiul si independenta justitiei si sa renunte la functia din care orice roman poate sa creada ca, intr-un fel sau altul, influenteaza aflarea adevarului si sanctionarea celor vinovati. Independenta si prestigiul justitiei trebuie sa fie aparate de presedintele tarii chiar si prin acest sacrificiu personal, si anume de a spune OK, renunt la functia mea ca sa nu spuna cineva ca de aia nu e anchetat fratele meu intr-o situatie in care oameni care au facut mult mai putin decat Mircea Basescu sunt acum in fata legii", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat daca este luata in calcul suspendarea lui Basescu in cazul in care acesta nu va demisiona, Ponta a raspuns: "Daca presedintele a facut ceva, sigur ca luam in calcul o suspendare. Eu, din ce am vazut, nu a facut el ceva".

”Cred ca presedintele Romaniei si nu doar al Romaniei, ci orice presedinte dintr-o tara europeana, in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii Justitei, ar trebui sa demisioneze imediat”, a spus Ponta.

El a aratat ca demisia sefului statului s-ar mpune pentru ca nimeni sa nu poata sa considere ca din pozita pe care o ocupa - fiind persoana care a numit in functie seful DNA, procurorul general si ceilalti magistrati - poate sa influenteze desfasurarea normala a anchetei.

Ponta a spus ca e vorba de un caz foarte clar, care nu il acuza direct pe presedintele Bsaescu, dar il acuza direct, in mod clar, cu probe, si nu cu stenograme prin presa, pe fratele presedintelui.
”Din acest punct de vedere, orice presedinte european cu siguranta ar demisiona. Va dau cazul presedintelui Germaniei, care a demisonat din functie pentru un lucru mult mai putin grav si care de altfel a si fost achitat de Justitie dupa aceea”, a spus Ponta.

Traian Basescu se distanteaza de scandal: Nu am discutat niciodata cu fratele meu despre o interventie pentru Sandu Anghel

Traian Basescu se distanteaza de scandal: Nu am discutat niciodata cu fratele meu despre o interventie pentru Sandu Anghel

Presedintele Traian Basescu spune ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau, Mircea Basescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel in procesele pe care acesta le are.

”Nu avea in program o iesire publica in luna iunie, dar evenimentele legate de familia mea ma obliga”, a afirmat presedintele la inceputul declaratiei sale de presa sustinute joi dupa-amiaza la Palatul Cotroceni. El a spus ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau legata de sprijinirea lui Sandu Anghel, informeaza Mediafax.

”Niciodata nu am avut cu fratele meu vreo discutie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel in procesele pe care acesta le avea. Exista suspiciunea interventei mele in derularea justitiei in acest caz sau cel putin asa a fost lansata public aseara”, a afirmat seful statului.